Malzemeler :
4 adet yufka
1.5 su bardağı süt
½ paket margarin
2 adet yumurta
½ bardak ketçap
200 gr. Kaşar peyniri
İstediğiniz miktarda ve çeşitte salam,sucuk, sosis gibi pizza üstü malzemesi
2 adet domates
1 adet sivribiber
bir miktar zeytintuz, karabiber
arzuya göre kekik
Yapılışı :
Tepsiyi yağladıktan sonra yufkalardan birini bütün olarak tepsiye yayın. Kalan üç (bizim burada yufkalar çok incecik bu nedenle 3 yufka kullandım ama yufkalarınız kalın ise 2 yufkada yeterli) yufkayı elinizle yada bıçakla küçük küçük parçalara ayırın. Düzgün bir yüzey oluşturacak şekilde alttaki yufkanın üzerine yerleştirin.Margarini eritip süt ve yumurtalarla çırpın. Bütün yufkaları ıslatacak şekilde gezdirin. Ketçabı hafif sulandırarak yufkaların üzerine yayın. Domatesleri soyup kuşbaşı doğrayarak yerleştirin. Kalan bütün malzemeyi zevkinize göre kesip pizzanın üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber, kekik serpin ve fırına koyun.. 200 derecede bir miktar pişirip çıkarın. üzerine kaşar rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.. Aslında en başta kaşar serpilmesi tarif edilmiş ancak ilk denememde yufkalar iyice pişene kadar kaşarlar çok kızarmıştı. Bu nedenle ben bu şekilde yapmaya başladım. Daha sonra fırından çıkar çıkmaz, orta boy üçgenler halinde keserek servis yapabilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz..
Afiyet olsun..
2 yorum:
Bunu bi deneyim :) haftasonu herif de yok :D ohhhhhhhhhh
ee tabii dene de, adamı nereye gönderiyon kız, hayırdır :P
Yorum Gönder